Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tendre bude kontrolovať človek blízky Kmotríkovi, súd prešetruje, či nebol jeho biely kôň

.matúš Baňovič .slovensko

Nový podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie má blízko k ľudom z SNS, s Kmotríkom dokonca vlastnia niekoľko firiem.

Tendre bude kontrolovať človek blízky Kmotríkovi, súd prešetruje, či nebol jeho biely kôň Jozef Jakubčo/SITA Oligarcha Ivan Kmotrík je dlhoročným spoločníkom Juraja Bugalu.

vláda odobrila nomináciu Juraja Bugalu na post podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Šéf ÚVO Miroslav Hlivák najprv jeho nomináciu stiahol, keď sa preukázali prepojenia Bugalu na kontroverzného podnikateľa Ivana Kmotríka. Nakoniec sa však rozhodol inak a vláda jeho návrh schválila.

Do poslednej chvíle pritom nebolo jasné, či o Bugalovi vôbec bude vláda rokovať. Bod o vymenovaní podpredsedu ÚVO sa v programe rokovania objavil až krátko predtým, ako o ňom ministri začali rokovať. 

nezáleží na tom, že robil pre oligarchu

Bugalu šéf ÚVO Hlivák pôvodne znominácie stiahol. Portál Aktuality.sk vtedy poukázal na prepojenia Juraja Bugalu s veľkopodnikateľom Ivanom Kmotríkom. Bugala bol v minulosti Kmotríkov právnik. Dokonca spolu vlastnia niekoľko firiem. Hlivákovi tieto prepojenia na podnikateľa, ktorý má blízko ku Smeru a SNS, nevadia. 

,,Nový podpredseda nebude mať dosah na kontroly tendrov a na udeľovanie pokút," povedal po rokovaní vlády šéf úradu Miroslav Hlivák.

„Súd zisťuje, či Bugala nie je bielym koňom Ivana Kmotríka.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite