Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner a stopy po ňom

.tomáš Lemešáni .slovensko

V súčasnosti zadržaný podnikateľ Marián Kočner sa pokúšal uniknúť pred trestným stíhaním presunom časti aktív do zahraničia. Ochotne mu v tom pomáhala partia právnikov a bielych koní.

Kočner a stopy po ňom DIANA ČERNÁKOVÁ/SITA 28. február 2018 Bratislava: Marián Kočner pred hlavným pojednávaním v prípade, v ktorom žiada od televízie Markíza vyplatenie zmeniek.

podnikateľ Marián Kočner presunul vlastníctvo spoločnosti, spájanej s rozsiahlymi podvodmi, najskôr do Česka a potom do Maďarska. Spoločnosť Inkasný servis, ktorá má na krku množstvo podozrení a policajných vyšetrovaní, už teda oficiálne neriadi Kočner. Majetkové zmeny vo firme nastali krátko po spustení vyšetrovania podozrenia z daňových podvodov, ktorých sa mala dopustiť v rozsahu miliónov eur. 

Predsedom predstavenstva už od leta 2017 nie je Kočner. Najskôr ho nahradil Karel Kyselka z českého Mostu. Do dozornej rady počas rovnakého obdobia zasadli namiesto členov Kočnerovej rodiny ďalší českí občania: Stanislav Forejt, Václav Rajčan a Filip Vokroj. Partiu pritom nespája nejaká nečakaná investičná vízia, ktorú by s Inkasným servisom mali. Tieto osoby sa stretávajú v niekoľkých „schránkových“ firmách, a náhoda nebude ani charakter činnosti ich bývalej spoločnej firmy Funds Managers. Tá sa zaoberá „sériovým“ zakladaním firiem a private equity fondov, teda službami na zakrývanie skutočných majiteľov. 

„Kočner nie je v kontroverzných obchodoch nováčikom.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite