Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lunter opakuje Kotlebove chyby

.matúš Baňovič .slovensko

Časopis Banskobystrického kraja propaguje najmä nového šéfa Jána Luntera. Na starosti ho má PR agentúra Komplot Advertising, ktorá Lunterovi pomáhala pri voľbách do VÚC.

Lunter opakuje Kotlebove chyby Jakub Julény/SITA

transparency International už niekoľko rokov robí prieskumy obecných a župných periodík. Ešte pred oficiálnym rebríčkom, ktorý uverejnia na jeseň, sa zaoberali časopisom Jána Luntera, ktorý z toho vôbec nevyšiel pozitívne.

Banskobystrická župa už niekoľko rokov vydáva časopis s názvom Náš kraj. Na istý čas časopisu poslanci zobrali peniaze, pretože bývalý župan Marian Kotleba ho zmenil na stranícku a ideologickú propagandu. Dokonca sa tam vyskytli aj antisemitské karikatúry. Ján Lunter jeho činnosť obnovil, problémov sa však nezbavil. 

Podľa Transparency „sám prechod na             ,verejnoprávne´ župné noviny nezvládol.“ Vo svojom blogu upozorňuje na to, že prvé číslo župného časopisu sa „viac podobá na volebný leták ako na časopis pre občanov“. Vo svojej analýze sa venovala obsahu jednotlivých článkov a tomu, či majú konkrétnych autorov alebo sú anonymné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite