Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Reakcie na únos Vietnamca: Kiska chce hovoriť s Pellegrinim, ten posiela Sakovú do Nemecka

.dominik Harman .slovensko

Bývalý minister vnútra sa dnes objavil na titulke nemeckého Frankfurter Allgmeine Zeitung. Šéf protokolu Čulák obvinenia odmieta. Generálny prokurátor požiadal o stretnutie s Kiskom, Dankom a Pellegrinim, ktoré by malo prebehnúť v pondelok.

Reakcie na únos Vietnamca: Kiska chce hovoriť s Pellegrinim, ten posiela Sakovú do Nemecka Diana Černáková/SITA

opozícia žiada demisiu vlády

 Opozičné strany OĽaNO a SaS žiadajú stíhať Róberta Kaliňáka vo väzbe a tak isto aj demisiu vlády. Tvrdia, že Róbert Kaliňák môže na slobode ovplyvňovať svedkov. „Ak dovolíme, aby sa takto zneužívali štátne orgány, sme opäť v mečiarizme,“ povedala Veronika Remišová z OĽaNO. Tá je presvedčená, že týmto incidentom premiér Pellegrini a jeho vláda „stratili právo ďalej vládnuť.“

róbert Kaliňák je ochotný podstúpiť výpoveď na detektore lži

Odôvodnil to tým, že ide o dobré meno Slovenskej republiky. „Nikto z mojich kolegov, ani ja osobne, sme sa aktívne nezúčastňovali na tomto únose,“ tvrdí. 

 Generálna prokuratúra ešte dnes vypočuje autorku textu Moniku Tódovú z Denníka N. Vyjadril sa aj prezident Andrej Kiska. Téme sa dnes venuje v tlačenom vydaní aj prestížny nemecký Frankfurter.

Kauza uneseného Vietnamca a rola Slovenska v tomto únose sa dostali až na titulku dôležitého nemeckého periodika.Kauza uneseného Vietnamca a rola Slovenska v tomto únose sa dostali až na titulku dôležitého nemeckého periodika.

generálny prokurátor vypočuje Tódovú

Generálnej prokuratúre poskytne informácie nad rámec toho, čo bolo ozverejnené v článku ako aj mená policajtov, ktorí tieto informácie poskytli. Podľa vyhlásenia Generálnej prokuratúry to bola sama Tódová, kto mal záujem vypovedať. Chce podať aj trestné oznámenie. 

kiska: Nevracajme sa späť do Mečiarizmu

„Ľudia majú nárok dozvedieť sa pravdu od slovenských vyšetrovateľov. Ak tomu niekto bráni, je potrebné prijať personálne opatrenia, a odstrániť všetky prekážky poctivému vyšetrovaniu podozrení z účasti na medzinárodnom únose.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite