Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vieme, kam patríme?

.dalibor Roháč .slovensko .komentár týždňa

Každá stredoeurópska krajina, ktorá nie je vyslovene prozápadná, skončí na východe. Tak by sa dal pre slovenské potreby preformulovať Druhý politický zákon Roberta Conquesta.

Vieme, kam patríme? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zákon slávneho odborníka na sovietske dejiny pôvodne znel: „Každá organizácia, ktorá nie je vyslovene pravicová, sa skôr či neskôr stane ľavicovou.“

Verte alebo nie, vo Washingtone či Bruseli sa o Slovensku v dnešných dňoch hovorí prevažne v dobrom. Ide o solídny ekonomický rast, ako aj  o to, že sa nehýbeme autoritárskym smerom tak, ako naši južní a severní susedia. Veľký dojem tiež urobilo zomknutie sa občianskej spoločnosti po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

V ostatných týždňoch sa však do popredia tisne temnejšia stránka našej krajiny. Šesť rokov tu ohlupovala mladých mužov polovojenská organizácia s nejasným pozadím. Keď si u nás postavili základňu Putinovi Noční vlci, úrady im zapožičali starú vojenskú techniku. Nehovoriac o tom, že tretí najpopulárnejší politik Andrej Danko pravidelne blúzni o panslavizme a čoraz okatejšie obhajuje ruské záujmy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite