Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Záchranca nespokojných Maďarov?

.matúš Baňovič .slovensko .tvár týždňa

Práve prebieha pravý čas pre politikov, ktorí chcú uspieť v parlamentných voľbách, aby sa dostali viac na svetlo sveta. O to sa práve snaží aj Zsolt Simon so svojím maďarským projektom. Má v tom šancu?

Záchranca nespokojných Maďarov? BORIS NÉMETH Zsolt Simon zo strany odišiel po tom, ako Most vstúpil do vlády so Smerom. Dnes zakladá vlastnú stranu Maďarské fórum.

asi pred mesiacom sme sedeli so Zsoltom Simonom v parlamentnej knižnici, v presklenenej miestnosti v hale pri výťahu. Rozprávali sme sa o tom, ako pozná Bélu Bugára a čo hovorí na jeho prezidentskú kandidatúru. Na záver rozhovoru som sa ho opýtal, ako vidí svoju politickú budúcnosť, či bude kandidovať v parlamentných voľbách, či vstúpi do niektorej politickej strany, keďže teraz je nezaradeným poslancom. Lišiacky sa usmial popod fúzy a povedal: „Budem kandidovať, ale do žiadnej strany nevstúpim.“ Rozhovoril sa, vtedy ešte off record, o svojom novom projekte pre maďarských voličov. Rozhodnutie naplno sa pustiť do novej strany v ňom dozrelo po vražde Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, po tom ako sa na Slovensku začali diať výrazné, aj keď nedostačujúce zmeny na najvyšších politických miestach. Nad stranou uvažoval dlhšie: ako samostatná jednotka pôsobil v Národnej rade od posledných parlamentných volieb, keď vystúpil zo strany Most-Híd a rozkmotril sa s Bélom Bugárom, svojím dlhoročným politickým partnerom.

„Simon bol jediný poslanec, ktorý opustil Most-Híd a odišiel do opozície.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite