Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gajdoš sa pustil do Slovenských brancov, priznal, že s nimi spolupracujú aj profesionálni vojaci

.dominik Harman .slovensko

Zároveň podal podnet na Generálnu prokuratúru. Prečo zasahujú až teraz, to poriadne nevysvetlil.

Gajdoš sa pustil do Slovenských brancov, priznal, že s nimi spolupracujú aj profesionálni vojaci Diana Černáková/SITA Podľa Petra Gajdoša je neprijateľné, že branci začali trénovať ofenzívne taktiky.

minister obrany Peter Gajdoš ostro skritizoval polovojenskú organizáciu Slovenskí branci. Oznámil, že podáva podnet na Generálnu prokuratúru. Chce, aby preskúmala, „či činnosť brancov nie je ohrozením bezpečnosti Slovenskej republiky“.

Gajdoš takto informoval verejnosť na tlačovej besede so šéfom služobného úradu Jánom Hoľkom. Reagoval na kontroverzie spojené s centrom Nočných vlkov v Dolnej Krupej, kde sa pohybujú a trénujú práve Slovenskí branci.

prečo až teraz?

Podľa Gajdoša sa o brancov zaujímajú už niekoľko rokov. Rozdiel je podľa neho ten, že v poslednom čase začali trénovať ofenzívne taktiky, čo je podľa neho už neprijateľné. 

„Za činnosť tejto organizácie zodpovedá ministerstvo vnútra, ktoré ju povolilo,“ obhajoval nečinnosť ministerstva obrany Hoľko.

Slovenskí branci fungujú od roku 2012.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite