Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskum: V boji o post primátora Bratislavy vedie Nesrovnal, v hre sú štyria kandidáti

.redakcia .slovensko

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý si objednal volebný tím kandidáta na bratislavského primátora Matúša Valla. Ten by skončil až na štvrtom mieste.

Prieskum: V boji o post primátora Bratislavy vedie Nesrovnal, v hre sú štyria kandidáti Diana Černáková/SITA

nesrovnal získal v prieskume 30,9 percenta. Druhý skončil nezávislý kandidát a bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika so ziskom 23,6 percenta. Nasleduje nezávislý kandidát s podporou OĽaNO, SaS, Sme rodina a súčasný starosta bratislavských Vajnor Ján Mrva, ktorý v prieskume dosiahol 23,5 percenta. Hudobník, architekt a nezávislý kandidát s podporou mimoparlamentných strán Spolu - občianska demokracia a Progresívne Slovensko Matúš Vallo získal 17,2 percenta. Kandidátka na primátorku Bratislavy za mimoparlamentné KDH Caroline Líšková skončila v prieskume so 4,8 percenta. 

Respondenti odpovedali na otázku – V novembri tento rok budú ďalšie komunálne voľby a v Bratislave sa opäť bude voliť primátor. Ak by sa tieto voľby konali už túto sobotu a kandidovali by nasledovní kandidáti a kandidátky, komu z nich by ste dali svoj hlas?

Prieskum realizovala agentúra Focus v dňoch 20. júna až 2. júla kombinovanou formou osobného a telefonického dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1012 respondentov.Dominik HarmanPrieskum realizovala agentúra Focus v dňoch 20. júna až 2. júla kombinovanou formou osobného a telefonického dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1012 respondentov.

šancu majú všetci štyria

„S ohľadom na to, že nás ešte čaká niekoľkomesačná kampaň a vzhľadom na štatistickú chybu, ktorá je prirodzenou súčasťou každého prieskumu, možno konštatovať relatívne vyrovnané šance v boji o primátorskú stoličku medzi pánmi Nesrovnalom, Mikom, Mrvom a Vallom,“ skonštatoval Martin Slosiarik z agentúry Focus.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite