Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za slušné Slovensko chystá ďalší pochod, na Fica podali trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy.

.dominik Harman .slovensko

Fico sa vyhráža, že „bude hovoriť, kto je kým platený, akí poradcovia sa tu pohybovali.“ Konkrétne dôkazy a obvinenia ani dnes nepredložil. V piatok čaká Slovensko ďalší pochod.

Za slušné Slovensko chystá ďalší pochod, na Fica podali trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy. SITA/Ľudovít Vaniher

dôvodom sú viaceré výroky expremiéra na adresu nielen organizátorov protestov, ale aj desiatok tisíc účastníkov. Fico od marca hovoril o štátnom prevrate organizovanom zo zahraničia, pred najväčším protestom v marci dokonca hovoril o „vysokej pravdepodobnosti útoku na štátne budovy.“ Pre túto údajnú hrozbu dokonca zvolal Bezpečnostnú radu. 

falošné hrozby

 „Poslanec Fico, keď bol ešte premiér, sa snažil ľudí zastrašiť.“ Organizátori tvrdia, že počas zhromaždení v Bratislave sa podľa informácií polície nestal ani jeden incident. „Pohár trpezlivosti pretiekol, prešli sme si všetky jeho výroky a boli sme z toho zhnusení,“ povedal jeden z lídrov tejto inciatívy Juraj Šeliga.

„Keby bolo na nás, tak to neriešime. Ide o to, že jeho vyjadrenia sa týkali viac ako 150-tisíc ľudí po celom Slovensku, ktorí sa zúčastnili na týchto zhromaždeniach.“

„Nie je to o nás, je to o všetkých ľudoch, ktorí stáli na námestiach,“ povedal Šeliga.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite