Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS: Verejnosť by sa mala začať zaujímať o dianie v RTVS

.redakcia .slovensko

To, čo robí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník, to je podľa Kaščákovej hazard s potenciálom.

SaS: Verejnosť by sa mala začať zaujímať o dianie v RTVS Diana Černáková/SITA Podľa Kaščákovej pripomína Rezníkovo konanie v RTVS normalizáciu.

ľudia by si mali všímať tento proces, pretože platia koncesionárske poplatky. Na dnešnej tlačovej konferencii to pred novinármi povedala poslankyňa NR SR a tímlíderka SaS pre kultúru Renáta Kaščáková. Ako dodala, to, čo robí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník, je hazard s potenciálom. Reagovala tak na piatkové prepustenie štyroch externých pracovníkov spravodajstva RTVS. Poslankyňa tento postup označila za normalizáciu. Podľa nej toto pomenovanie vystihuje situáciu, nejde o to, aby urazili Rezníka. Kaščáková tiež spomenula, že ďalší ľudia z RTVS dávajú výpovede dobrovoľne. V súvislosti so situáciou v RTVS redaktori z mnohých slovenských redakcií podpisujú petíciu a strana SaS sa podľa poslankyne pridáva.

Podpredsedníčka NR SR Lucia Nicholsonová pripomenula, že dnes je Svetový deň slobody tlače. Ten vyhlásila v roku 1991 Organizácia Spojených národov pre vzdelanie, vedu a kultúru UNESCO. Valné zhromaždenie OSN o ďalšie dva roky schválilo tento dátum ako deň, keď sa majú pripomínať základné princípy slobody tlače.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite