Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Matovič: Saková kúpila lukratívny priestor za nekresťansky nízku cenu

.redakcia .slovensko

Igor Matovič zároveň poukázal na to, že Denisa Saková priestor kúpila od spoločnosti patriacej skupine J&T.

Matovič: Saková kúpila lukratívny priestor za nekresťansky nízku cenu Diana Černáková/SITA

ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) kúpila lukratívny priestor v Panorama City v bratislavskej metskej časti Staré Mesto neďaleko nábrežia Dunaja za výrazne nižšiu sumu, ako priestor predáva v súčasnosti. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.

V roku 2015 manželia Sakovci založili firmu KOMEC, s.r.o., ktorá podľa účtovnej závierky zverejnenej na portáli finstat.sk vykazovala stratu za roky 2015 aj za 2016. V roku 2016 však firma už podľa Matoviča disponovala dlhodobým hmotným majetkom v hodnote 466-tisíc eur a pôžičkou od banky 90-tisíc eur. Okrem dvojpodlažného nebytového priestoru s rozlohou 289 štvorcových metrov  v Panorama City Saková vlastní v nehnuteľnosti aj tri parkovacie miesta. Nehnuteľnosť podľa Matoviča kúpila Saková s manželom pol roka po parlamentných voľbách v roku 2016.

„Nakúpili obchodný priestor na najlepšom mieste v meste za 1 350 eur za štvorcový meter,“ povedal Matovič a pripomenul, že Sako „v roku 2013 vehementne obhajoval neobhájiteľný, na mieru šitý predražený tender a za tri roky od tej istej firmy kupujú Sakovci priestor za nekresťansky nízku cenu“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite