Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Denisa Saková nepredstavuje reálnu zmenu

.za slušné Slovensko .nie je nám to jedno .slovensko

Od vymenovania novej vlády pozorne sledujeme všetky jej kroky. Napriek tomu, že jej predstavitelia niekoľkokrát tvrdili, že sa chcú snažiť o obnovenie dôvery ľudí v štátnu moc, nominácia Denisy Sakovej na post ministerky vnútra je pravým opakom takéhoto snaženia.

Denisa Saková nepredstavuje reálnu zmenu Diana Černáková/SITA

denisa Saková ako štátna tajomníčka, a preto aj pravá ruka bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka, nepredstavuje reálnu zmenu pre tento rezort. Jej nominácia je výsmechom pre desiatky tisíc občanov po celom Slovenku, ktorí žiadajú slušné a spravodlivé Slovensko. Jej nominácia je cynickým krokom aj voči rodinám Kuciakovej a Kušnírovej, ktoré spolu s nami trvajú na dôslednom a transparentnom vyšetrení dvojitej vraždy a takisto všetkých káuz, ktorým sa Ján Kuciak vo svojich textoch venoval.  

Legitímnou požiadavkou občianskej verejnosti je, aby nominant na post ministra vnútra nebol nominantom strany SMER-SD, keďže pod jej vedením ministerstva vnútra sa kauzy dlhodobo zametajú pod koberec so záverom: „skutok sa nestal“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite