Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Preskupovanie sveta

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

To, že sa Slovensko nesolidarizovalo s Veľkou Britániou a nevyhostilo v kauze dvojitého agenta Skripaľa ani jedného ruského diplomata, vypovedá o našej medzinárodnej biede úplne všetko.

Preskupovanie sveta Natália Ložeková / natalialozekova.sk

slovensko nevie, kam patrí, a nie je v tom samo. Ešte si nevšimlo, že zápas o príslušnosť prebieha na švoch medzi viacerými svetmi – na Ukrajine, na Blízkom východe, v Turecku, Ázii, Afrike. A mám podozrenie, že to Slovensko v jeho tradičnom vegetatívnom prežívaní dejín ani nezaujíma.

Vyhostenie špiónov nie je vo vzťahu medzi Západom a Východom ničím nezvyčajným, to len niektorí naši absolventi Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov si zrejme ešte stále neuvedomili, že už nie sme súčasťou Varšavskej zmluvy, ale NATO. Stále sa opakuje, koľko štátov Európskej únie vypovedalo v súvislosti s kauzou Skripaľ ruských diplomatov, ale vôbec sa nehovorí o tom, že ide o vojenskú špionáž, krytú diplomatickými službami, a že ide v oveľa väčšej miere o naše členstvo v NATO ako o EÚ. Ak dobre rátam, z európskych členských štátov NATO nevyhostili nijakého ruského diplomata len dva štáty – Luxembursko a Grécko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite