Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini navštívil koaličných partnerov, vymeniť chcú troch ministrov

.redakcia .slovensko

Peter Pellegrini v pondelok rokoval s jednotlivými koaličnými partnermi o zložení novej vlády. Novým ministrom vnútra by mal byť Jozef Ráž, ministerkou vnútra Ľubica Laššáková a ministrom spravodlivosti Gábor Gál.

Pellegrini navštívil koaličných partnerov, vymeniť chcú troch ministrov Diana Černáková/SITA

správu priebežne aktualizujeme.

Ako prvého z partnerov navštívil Peter Pellegrini Slovenskú národnú stranu. Predseda SNS Andrej Danko po rokovaní vyhlásil, že strana svojich troch nominantov vo vláde vymeniť nechce. V návrhu nového zloženia vlády teda zostanú ministerky pôdohospodárstva a školstva Gabriela Matečná a Martina Lubyová, ako aj minister obrany Peter Gajdoš. 

Andrej Danko okrem toho zdôrazňoval riziko rastúcich preferencií extrémistických hnutí. Peter Pellegrini vyhlásil, že nevidí dôvod, prečo by nové zloženie vlády malo prezidentovi Andrejovi Kiskovi prekážať. 

Daniel Klembara
Pozrite si záznam z tlačovej besedy po rokovaní Petra Pellegriniho s Andrejom Dankom.

Po SNS nasledovalo rokovanie so zástupcami strany Most-Híd. Tí po stretnutí predsedníctva strany navrhli na post ministra spravodlivosti súčasného predsedu poslaneckého klubu Gábora Gála.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite