Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čas na politický heroizmus

.dalibor Roháč .slovensko .komentár týždňa

V minuloročnom rozhovore s redaktormi týždenníka Der Spiegel Emmanuel Macron povedal, že európski demokrati musia budovať „istý druh politického hrdinstva“.

Čas na politický heroizmus Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v časoch všeobecného zhnusenia nad korupčnými praktikami a mafiánskymi konexiami v najvyšších poschodiach slovenskej politiky môžu znieť vzletné frázy francúzskeho prezidenta ako odtrhnuté od reality. Macron však hovoril aj o nás. Zdieľané symboly, ideály a pozitívne emócie sú základom každého politického spoločenstva vrátane slovenskej demokracie. Bez nich sa spoločnosť stáva len manželstvom z rozumu, v ktorom je dovolené podvádzať a od ktorého je možné pri prvej príležitosti odkráčať.

Príbehy ľudí ako Ján Kuciak, Martina Kušnírová a Vasiľ Špirko sú príbehmi osobnej odvahy v boji za demokratické hodnoty. Tento pozitívny náboj musia zobrať do rúk tí, ktorí sa dnes snažia o odchod súčasnej vlády a jej nahradenie niečím lepším.

Robert Fico sa totiž nespolieha len na podporu svojich obdivovateľov, ktorí úprimne veria bájkam o Sorosových machináciach.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite