Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kiska, Fico a Danko sa stretli a nedohodli

.redakcia .sITA .slovensko

Prezident Andrej Kiska, predseda NR SR Andrej Danko a premiér Robert Fico nepodpísali dnes žiadnu spoločnú deklaráciu.

Kiska, Fico a Danko sa stretli a nedohodli Branislav Bibel/SITA

po stretnutí Andrej Danko informoval, že všetci traja majú jedno želanie – aby sa zachoval pokoj a prisľúbil, že všetci traja urobia všetko pre to, aby neboli udalosti posledných dní politicky zneužívané.

Ako pred začiatkom stretnutia informoval hovorca prezidenta Roman Krpelan, prezident ocenil, že Danko privítal prezidentom predloženú deklaráciu. Podľa jeho slov k textu neprišli žiadne pripomienky ani od predsedu vlády. 

Text deklarácie hovorí o tom, že traja najvyšší ústavní činitelia citlivo vnímajú atmosféru v spoločnosti, rozumejú neistote, pocitu nedôvery medzi ľuďmi a sú znepokojení z rastúceho napätia v spoločnosti. Všetci traja vyjadrujú plnú podporu a dôveru orgánom činným v trestnom konaní, zaväzujú sa, že v rámci svojich kompetencií zabezpečia úplnú nezávislosť a nestrannosť vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej aj všetkých súvisiacich trestných činov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite