Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vagovič, Kostolný a Hríb: Krajinu zachráni už len výmena vlády

.michal Magušin .slovensko

Ak sa má vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice vyšetriť, už dávno mal vzniknúť medzinárodný vyšetrovací tím. O čom bola diskusia Pod lampou Štefana Hríba s investigatívcom Marekom Vagovičom a šéfredaktorom Denníka N Matúšom Kostolným?

Vagovič, Kostolný a Hríb: Krajinu zachráni už len výmena vlády Boris Németh

ján Kuciak sa stal investigatívnym novinárom vďaka Marekovi Vagovičovi. Vagovič spomínal, ako Kuciaka spoznal, keď sa prihlásil do súťaže pre mladých, začínajúcich novinárov, ktorú organizovalo České centrum pro investigativní žurnalistiku. „Bol som mentorom tímu, ktorého bol súčasťou. Mali spracovať tému korupcie v zdravotníctve. On na prvom stretnutí otvoril počítač a zahltil ma neuveriteľným množstvom dát o prepojení firiem a podobne. V celej kariére som nezažil, aby 25-ročný novinár vedel tak rýchlo analyzovať súvislosti a dávať si to dokopy.“ Kuciak bol tichý, skromný, pokorný človek, ktorému nešlo o slávu a vždy bol ochotný pomôcť kolegom, aj v akejkoľvek nočnej hodine.

Ján Kuciak vedel rýchlo objaviť obrovské množstvo informácií. Marek Vagovič ho učil, ako z množstva dát urobiť „čítavý“, prehľadný a silný text na web. Aj z tohto hľadiska bol Kuciakov ostatný text, ktorý už nestihol dokončiť, jeho najlepším dielom.

Text detailne opisuje kriminálne fungovanie talianskej skupiny, ktorá mala úzke kontakty s blízkym okolím premiéra Fica.

strata súdnosti na Úrade vlády

Šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný si myslí, že udalosť zásadne zmenila tvár krajiny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite