Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pán premiér, neurážajte ľudí pre ich náboženstvo!

.redakcia .slovensko

Touto verejnou výzvou žiadame predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica, aby prestal urážať ľudí pre ich náboženské vyznanie.

Pán premiér, neurážajte ľudí pre ich náboženstvo! Diana Černáková/SITA

dňa 20. januára 2018 v relácii Sobotné dialógy pri hodnotení bezpečnosti ako predpokladu pre rozvoj slovenského cestovného ruchu povedal: „Turisti chcú prísť k nám, kde nie sú výbuchy, kde nebudú na námestiach otravovaní moslimami.“ 

Chceme premiérovi pripomenúť, že občanom Slovenskej republiky a iste aj jemu veľmi ťažko padne, keď nás pre hŕstku zlodejov áut a vykrádačov domov z nášho regiónu označujú ľudia v západnej Európe za hrozbu. 

To isté robí premiér, keď vytvára neprípustnú skratku medzi náboženským vyznaním veľkej skupiny ľudí a kriminálnym správaním niektorých z nich. Žiaľ, nie je to prvýkrát. V nedávnej minulosti sme boli svedkami aj jeho opakovaných vyjadrení o nebezpečenstve „ucelenej moslimskej komunity”, o neschopnosti moslimov integrovať sa či o riziku plynúcom z moslimov slúžiacich v polícii alebo armáde. 

„Slovensko potrebuje, aby ho jeho lídri viedli k znášanlivosti, a nie k nenávisti.“

Na Slovensku žije približne 5 000 moslimov. Mnohí  z nich sú občanmi Slovenskej republiky. Sú to slušní ľudia, ktorí sú prínosom pre Slovensko a ktorých by sa premiér tejto krajiny mal predovšetkým zastať, a nie ich urážať. 

Slovensko potrebuje, aby ho jeho lídri viedli k znášanlivosti, a nie k nenávisti. Oceňujeme, že je čoraz viac občianskych a politických predstaviteľov, ktorí túto inú, lepšiu tvár Slovenska ukazujú svojimi skutkami a postojmi k menšinám.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite