Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Danko dnes vypovedal Koaličnú zmluvu

.redakcia .slovensko

Šéfka Komunikačného odboru NR SR Zuzana Čižmáriková dnes oznámila, že Slovenská národná strana (SNS) vypovedala Koaličnú zmluvu. Dôvodom je údajne konflikt kvôli ministerstvu školstva.

Andrej Danko dnes vypovedal Koaličnú zmluvu Marek Mrviš/SITA

spravodajská agentúra SITA dnes informovala, že podľa jej zdroja z prostredia národniarov SNS odmieta zakrývať prešľapy, ktorých sa na ministerstve školstva dopustili exminister Juraj Draxler a podnikateľ Jozef Brhel.

Podľa Zuzany Čižmárikovej dnes predseda parlamentu a SNS Andrej Danko vypovedal Koaličnú zmluvu, ktorú 1. septembra 2016 podpísali strany Smer-SD, SNS a Most-Híd. Text, ktorý šéfka Komunikačného odboru NR SR poslala do tlačových agentúr, už dostali aj koaliční partneri.

Čižmáriková ako dôvod uviedla absolútnu nevyhnutnosť zmeny nastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov a stanovenie nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite