Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Trump po desiatich dňoch odvolal Scaramucciho

.redakcia .slovensko

Ešte ráno prezident na Twitteri písal, že v Bielom dome nie je žiaden chaos. O pár hodín na to oznámil odchod z Trumpových služieb aj nový šéf komunikácie Bieleho domu Anthony Scaramucci.

Trump po desiatich dňoch odvolal Scaramucciho Pablo Martinez Monsivais/AP/SITA Trump prepustil exfinančníka z Wall Street Scaramucciho údajne na nátlak nového personálneho šéfa Bieleho domu Johna Kellyho.

donald Trump musí v posledných dňoch čeliť odchodom ľudí zo svojho najbližšieho okolia a predovšetkým z pozícií súvisiacich s kontaktom Bieleho domu s médiami.

Ako uviedol, toto rozhodnutie považuje za najlepšie a jeho hlavným dôvodom je to, že chce ponechať voľnú ruku pri výbere nového tímu spolupracovníkov novému šéfovi kancelárie Bieleho domu Johnovi Kellymu. Ten do svojej funkcie nastúpil v pondelok.

Veľmi podobné slová ako v pondelok Scaramucci použil na zdôvodnenie svojho odchodu z Bieleho domu aj bývalý Trumpov hovorca Sean Spicer, ktorý z Trumpových služieb odišiel minulý týždeň, pričom dôvodom mal byť práve očakávaný nástup Scaramucciho.

Komplikované vzájomné vzťahy medzi ľuďmi, ktorých si Trump vyberá za svojich najbližších spolupracovníkov, dokresľuje aj štvrtkový Scaramucciho rozhovor pre najnovšie číslo magazínu The New Yorker. Odchádzajúci šéf komunikácie Bieleho domu v ňom neobvykle ostro zaútočil najmä na Kellyho predchodcu Reinca Priebusa, ktorý vo funkcii šéfa kancelárie Bieleho domu skončil len pred štyrmi dňami.

Trump sa v pondelok stretol so svojím novým šéfom kancelárie Kellym a jeho aktuálnym tímom a všetkých požiadal, aby „tvrdo pracovali“ na splnení jeho predvolebného sľubu, že „Ameriku urobí opäť veľkou“. Dotkol sa aj otázky komunistickej Severnej Kórey, ktorá je podľa neho najdôležitejším súčasným zahraničnopolitickým problémom a povedal, že jej provokácie „sa budú riešiť“, nespresnil však ako.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite