Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéfom protikorupčného odboru bude Peter Kovařík

.redakcia .slovensko

Peter Kovařík viedol v rokoch 2010 až 2012 Odbor boja proti korupcii Prezídia Policajného zboru.

Šéfom protikorupčného odboru bude Peter Kovařík Jakub Julény/SITA

vybrali sme absolútneho profesionála, ktorý mal dôveru všetkých vládnych garnitúr," povedal dnes novinárom Robert Fico. Kovařík viedol v rokoch 2010 až 2012 Odbor boja proti korupcii Prezídia Policajného zboru a od roku 2012 pôsobil ako policajný pridelenec SR vo Washingtone D.C. Ako policajný vyšetrovateľ pôsobil v oblasti boja proti korupcii od roku 2004.

Premiér dnes označil korupciu za rakovinu spoločnosti, proti ktorej sa nedá bojovať bez statočnosti na strane občianskej spoločnosti. "Mne to nie je jedno, s plnou vážnosťou beriem aktivity a iniciatívy na boj proti korupcii," zdôraznil. Kovaříkovi zároveň povedal, aby pri plánovaní protikorupčných opatrení "pustil uzdu fantázii". Podľa samotného Kovaříka je v oblasti boja proti korupcii potrebné veci vylepšovať. "Som rád, že sa zvyšuje spoločenská citlivosť na korupciu," povedal s tým, že je pripravený na spoluprácu s mimovládnymi organizáciami.

Odbor prevencie korupcie bol podľa premiéra na Úrade vlády SR vyňatý zo sekcie kontroly a spadá teraz priamo pod jeho kanceláriu. Jeho úlohou je mimo organizovania školení a seminárov prichádzať aj s návrhmi zákonov v oblasti boja proti korupcii alebo zabezpečovať ochranu nahlasovateľom. Kovařík sa funkcie riaditeľa odboru ujme od prvého júna.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite