Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čistý deň je čistý vabank

.michal Magušin .slovensko

Smutná a nekončiaca sa kauza resocializačného strediska Čistý deň má už dlho aj politický rozmer. Doteraz však verejnosť ani opozícia nevie, čo dohnalo ministra Richtera k tomu, aby v tejto kauze hral o všetko.

Čistý deň je čistý vabank MARKO ERD/SITA 6. apríl 2017, Bratislava: Minister Ján Richter počas svojho nočného odvolávania v parlamente. Nočné dobrodružstvo prežil, vo funkcii ho podržali hlasy koaličných poslancov.

je piatkové ráno a poslanci Národnej rady SR sa po prebdenej noci s kruhmi pod očami ponevierajú po chodbách parlamentu. Mimoriadna schôdza o odvolávaní ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera sa skončila podľa očakávaní. O funkciu neprišiel. Ani sa nikto nedivil. Napriek tomu schôdza splnila svoj účel a kauzu Čistý deň ukázala v plnej nahote. Zazneli svedectvá klientov zariadenia, citovali sa vyjadrenia odborníkov a ministerských kontrol. A do krvi sa bojovalo o politické body všetkými zbraňami. Odpoveď na politicky najdôležitejšiu otázku však zostala visieť vo vzduchu.

prečo to kryjete?

Nedáva zmysel, aby dôležitý minister Ficovej vlády „položil hlavu na klát“ a riskoval stratu svojej funkcie a pokles preferencií Smeru len kvôli tomu, že jedno resocializačné stredisko viacnásobne zlyhalo, pričom séria podozrení a trestných stíhaní hrozí ďalším prehĺbením tejto kauzy. O čo jednoduchšie a zrozumiteľnejšie by bolo, keby minister Richter Čistému dňu odobral akreditáciu a urobil opatrenia, aby sa nič podobné nikdy nemohlo opakovať. Dokonca by na tom mohol získať politické body! Ale to sa nestalo.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite