Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico: V prípade viacrýchlostnej EÚ musíme byť vo vyššej rýchlosti

.redakcia .slovensko

Ak bude viacrýchlostná Európa realitou, Slovenská republika chce byť v jadre európskej integrácie. Vyhlásil to dnes Robert Fico po rokovaní s britským ministrom pre brexit Davisom.

Fico: V prípade viacrýchlostnej EÚ musíme byť vo vyššej rýchlosti Peter Maďar/SITA Bratislava, 3. marec 2017: Predseda vlády Robert Fico a britský minister pre brexit David Davis.

európsku úniu považujeme za životne dôležitý projekt. Vyhlásil to dnes predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) po rokovaní s britským ministrom pre brexit Davidom Davisom. V prípade, že dôjde k naplneniu tretieho z piatich scenárov budúcnosti Únie, ktorý sa objavil v Bielej knihe predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera, Slovensko chce byť krajinou s posilnenou integráciou.

Tento model podporujú napríklad Francúzi či Nemci. Fico tvrdí, že Slovensko sa aj preto správa fiškálne zodpovedne, aj preto solídne zvládlo predsedníctvo v Rade EÚ.

Na otázku, či aj naša krajina neuvažuje o zriadení postu ministra pre záležitosti okolo brexitu, Fico odvetil, že je jasná dohoda o tom, že členské krajiny rokujú s Veľkou Britániou spoločne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite