Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jozef Mihál odchádza z SaS

.redakcia .slovensko

Bývalý minister práce opúšťa stranu údajne preto, lebo si chce oddýchnuť od politiky, venovať sa prednáškovej činnosti a rodine. No aj pre nesúhlas s postojmi Richarda Sulíka.

Jozef Mihál odchádza z SaS Marko Erd/SITA

mihál sa ešte minulý rok chcel uchádzať o post predsedu SaS. Po dohode s Richardom Sulíkom svoju kandidatúru stiahol. Bol jedným zo zakladajúcich členov strany a podpredsedom pre ekonomiku.

Stanovisko SaS:

„Po ôsmich rokoch sa poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál rozhodol zo strany vystúpiť.

Pre jeho rozhodnutie máme pochopenie, pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít v oblasti daní a odvodov.

Jeho dilema medzi potrebou oddýchnuť si od politiky, venovať sa viac prednáškovej činnosti a rodine spolu s jeho nesúhlasom s niektorými postojmi predsedu SaS Richarda Sulíka vyústila nielen do častých absencií v parlamente, ale nakoniec aj do odchodu zo strany.

S tým sú úzko spojené jeho zdravotné problémy a odporúčania lekárov, aby zvoľnil svoje tempo. Toto strana Sloboda a Solidarita plne rešpektuje aj vzhľadom na množstvo aktivít, ktoré od svojich poslancov vyžaduje na dennej báze.

Aj keď nám bude Jožo Mihál chýbať, ostáva nám len akceptovať fakt, že sa svoju dilemu rozhodol vyriešiť čestne.

Po dlhé roky sme ťahali „káru SaS“ spoločne a za jeho veľké úsilie, ktoré venoval presadzovaniu odborných riešení v politike, mu ďakujeme. Zároveň mu želáme veľa úspechov do ďalších rokov.

Je na ňom, či vráti mandát, alebo sa bude na parlamentnom živote riadne zúčastňovať. Akékoľvek z týchto riešení, ktoré si vyberie, je pre nás prijateľné.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite