Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Druhý pokus o Ficovo odvolanie: za Holjenčíka je podľa opozície zodpovedný jeho pán

.redakcia .slovensko

Fico s Dankom majú v dozorných radách energetických spoločností 40 zbojníkov, ktorí berú dve tisícky za ničnerobenie. Robert Fico sa otočil ľuďom chrbtom, tvrdí SaS a OĽaNO.

Druhý pokus o Ficovo odvolanie: za Holjenčíka je podľa opozície zodpovedný jeho pán Marko Erd/SITA 8. február 2017, Bratislava: Predseda strany SNS Andrej Danko a predseda strany Smer-SD Robert Fico počas tlačovej konferencie po skončení zasadnutia koaličnej rady na Bôriku.

opoziční poslanci zo SaS a OĽaNO sa pokúsia druhýkrát odvolať premiéra Roberta Fica z funkcie. Od štvrtka začínajú zberať potrebných 30 podpisov na zvolanie schôdze. Po ich predložení je predseda parlamentu Andrej Danko povinný zvolať schôdzu do siedmich dní. „Dnes začíname zbierať podpisy a predložíme návrh na odvolanie Fica. Skoro 30 podpisov už máme. Chceme dnes dať priestor aj nezaradeným poslancom na podpísanie návrhu,“ povedal na tlačovej besede predseda OĽaNO Igor Matovič.

Fico sa podľa Matoviča ľuďom otočil chrbtom. „Dosadil si spolu s kapitánom Dankom štyridsať zbojníkov do predstavenstiev a dozorných rád energetických spoločností,“ povedal s tým, že keď opozičné strany upozorňovali na nové vysoké ceny, „boli blázni, poloblázni a pošahanci“. Navyše si Fico v tom istom období oblepil Slovensko billboardmi o stabilných cenách energií. „Trvalo sedem týždňov, kým kapituloval. Porazili ho ľudia, ktorí nám posielali svoje faktúry. Fico musel kapitulovať a podvod stiahnuť po zverejňovaní faktúr. Hrozilo, že Slovensko sa bude vyvíjať rumunskou cestou,“ vyhlásil Matovič.

Na Fica mali OĽaNO a SaS dve požiadavky. Aby napravil škody a vyvodil zodpovednosť voči „štyridsiatim zbojníkom“ v dozorných radách energetických spoločností.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite