Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump – bude ako nebolo

.dalibor Roháč .slovensko .komentár týždňa

Človek nemusí byť mimoriadne vnímavým pozorovateľom, aby si všimol, že Washington dnes nezažíva rutinné odovzdávanie moci medzi demokratmi a republikánmi.

Trump – bude ako nebolo Natália Ložeková/natalialozekova.sk Dalibor Roháč, výskumník American Enterprise Institute.

detailom je, že Trumpov tím zaostáva pri obsadzovaní pozícií vo federálnych úradoch. A mnohé z tých pozícií, ktoré už obsadené sú – vrátane Trumpovho najbližšieho okruhu – sa zdajú vyberané len na základe osobnej lojality. Nová zástupkyňa poradcu pre národnú bezpečnosť Kathleen McFarland bola napríklad naposledy činná vo verejnej funkcii za Reaganových čias, odvtedy pracovala ako hlásateľka stanice Fox News. V roku 2013 však napísala, že si Putin zaslúži Nobelovu cenu za mier. A je to.

Naopak, dojem normálnosti navodzovali niektoré híringy Trumpových nominantov. Generál Jim Mattis, ktorému má pripadnúť ministerstvo obrany, bol napríklad veľmi impresívny a vo svojich odpovediach mal práve s Putinom nulovú zhovievavosť. Profesionálne pôsobili aj Elaine Chao, ktorej má pripadnúť doprava a aj Rex Tillerson, ktorý sa má stať šéfom diplomacie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite