Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kotleba bude mať silného súpera

.eugen Korda .slovensko

Banskobystrický podnikateľ a majiteľ známej firmy na zdravé potraviny Ján Lunter sa rozhodol kandidovať na post župana v BBSK. Aké sú jeho dôvody?

Kotleba bude mať silného súpera Pressfoto/Lunter Vybudoval úspešnú firmu Lunter (pôvodne Alfa Bio), ktorá vyrába zdravé potraviny na rastlinnej báze a zamestnáva viac ako 200 ľudí z Banskobystrického kraja. Je otcom šiestich detí a firmu momentálne vedú jeho traja synovia.

ján Lunter dlho váhal, či sa má uchádzať o verejnú funkciu. Po tom, ako ho podporilo viacero osobností, sa mu vraj podarilo presvedčiť aj manželku, ktorá s jeho krokom nakoniec súhlasila. Tu je krátky rozhovor, ktorý poskytol .týždňu:

prečo ste sa rozhodli radikálne zmeniť svoj život a vstúpiť do politiky? Nemyslíte si, že vo vašom postavení by bolo omnoho pohodlnejšie venovať sa iba dobre rozbehnutému biznisu a činnostiam, ktoré vám robia radosť?

Do verejnej funkcie kandidujem prvýkrát, to je pravda. Moje princípy a motivácie však zostávajú úplne rovnaké ako pri všetkom, čo som v živote robil. Cítim zodpovednosť za to, kde žijeme dnes a za to, čo za sebou necháme ďalším generáciám. Chcel by som obyvateľom kraja ponúknuť svoj príbeh, svoje skúsenosti a moju víziu. Verím, že by sme spolu mohli vytvárať kraj, ktorý by bol lepším miestom pre život nás a aj našich detí a vnúčat.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite