Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kiska: Dankov návrh je v rozpore s Ústavou, nepodporím ho

.redakcia .slovensko

Andrej Kiska považuje otázku politickej kultúry, úrovne a obsahu politickej diskusie vrátane rokovaní pléna Národnej rady za jeden z faktorov ovplyvňujúcich dôveru občanov v štát.

Kiska: Dankov návrh je v rozpore s Ústavou, nepodporím ho Marko Erd/SITA

prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska vrátil Národnej rade SR novelu zákona o rokovacom poriadku NR SR, ktorú parlament prijal 26. októbra 2016. Ako informoval hovorca prezidenta Roman Krpelan, hlava štátu v odôvodnení vrátenia zákona upozorňuje, že postup, aký zvolili predkladatelia novely pred jej prijímaním a počas neho, môže byť neprimeraným politickým tlakom aktuálnej vládnej väčšiny zameraným na obmedzenie účinného výkonu politiky opozičnou menšinou. „A teda aj zásahom do Ústavou SR garantovaných politických práv a slobôd, medzi ktoré patrí aj sloboda prejavu,“ zdôvodňuje prezident.

„Ak je tu snaha o zvýšenie kultúry rokovaní parlamentu, potom poukazujem na to, že väčšina má v prvom rade ísť v oblasti politickej kultúry príkladom.“

Prezident považuje otázku politickej kultúry, úrovne a obsahu politickej diskusie vrátane rokovaní pléna národnej rady za jeden z faktorov ovplyvňujúcich dôveru občanov v štát a jeho inštitúcie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite