Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Daniel Lipšic končí!

.robert Barca .slovensko

Daniel Lipšic sa po tragickej dopravnej nehode, pri ktorej v pondelok zrazil 72-ročného chodca, vzdáva mandátu. Podľa vlastných slov by nemohol vykonávať svoj mandát naplno.

Daniel Lipšic končí! Marko Erd/SITA Daniel Lipšic v politike končí. Pre mnohých bol v parlamente jedným z mála, ktorí odvádzali naozaj záslužnú prácu. Bol jedným z hlavných kritikov v kauze Bašternák a iniciátorov letných protestov pred Bonapartem.

v pondelok vyhasol ľudský život. Cítim, že by som ďalej nemohol svoj mandát vykonávať naplno. Takto to cítim,“ povedal dnes Daniel Lipšic na tlačovej besede, na ktorej oznámil, že sa vzdáva svojho mandátu pod vplyvom udalostí z pondelňajšieho večera. Osud tejto krajiny mi nikdy nebol, nie je a nebude ľahostajný. Budem sa naďalej zúčastňovať na verejnom živote. Ako advokát budem zastupovať ľudí, ktorí bojujú o spravodlivosť,“ dodal. Svoj zámer vzdať sa mandátu vraj oznámil svojej manželke ešte v noci po tragickej udalosti.

O tom, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách alebo voľbách do VÚC, vraj zatiaľ neuvažuje. Pri svojej odpovedi si dopomohol aj citátom, ktorý často používa prezident Andrej Kiska: „Ak by som chcel Boha rozosmiať, poviem mu svoje plány.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite