Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SIEŤ: Hrnčiarovci skúšajú šťastie s Mostom

.redakcia .slovensko

Hrnčiar, Adamčík, Cséfalvayová, Fedor a Janckulík odchádzajú zo Siete. Namiesto toho chcú vstúpiť do Poslaneckého klubu strany Most-Híd.

SIEŤ: Hrnčiarovci skúšajú šťastie s Mostom Ivan Kopčáni/SITA

pätica poslancov NR SR za stranu Sieť na čele s Andrejom Hrnčiarom odchádza zo strany. Poslanci chcú rokovať s Poslaneckým klubom strany Most-Híd o možnosti vstúpiť do tohto klubu. „Včera sme sa stretli s novým predsedom Siete Romanom Brecelym. Na tomto stretnutí sme nedostali žiadne záruky na odstránenie dôvodov, pre ktoré sme založili platformu Za zodpovednú politiku. Ani po sobotňajšom sneme sa v strane Sieť nič nemení, neexistuje žiadna garancia zmeny spôsobu doterajšej komunikácie a štýlu práce. Nemôžeme ďalej niesť zodpovednosť za dianie v strane,“ uvádza sa vo vyhlásení poslancov.

Eugen Korda
Takto to vyzeralo na sneme strany Sieť v sobotu 13. augusta. Pätica poslancov, ktorá dnes oznámila vystúpenie zo strany, odišla počas rokovania snemu zo sály a už sa nevrátila.

S Poslaneckým klubom Mostu-Híd chcú rokovať na základe programovej blízkosti. „V rámci neho by sme chceli pokračovať v presadzovaní zodpovednej politiky a podieľať sa na plnení Programového vyhlásenia vlády SR,“ uvádza pätica poslancov. Okrem Hrnčiara sú pod vyhlásením podpísaní poslanci Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík.

Pripomeňme, že pätica poslancov okolo Andreja Hrnčiara sa nezúčastnila ani na sobotňajšom mimoriadnom sneme Siete. Z rokovania odišli, pretože nepresadili pri schvaľovaní programu prednostné rokovanie delegátov o tom, aby snem zrušil rozhodnutie Radoslava Procházku zbaviť funkcií Andreja Hrnčiara a Martina Fedora.

už len dvaja poslanci a minister

Nový predseda strany Sieť Roman Brecely naďalej zostáva ministrom dopravy. Otázkou však je, akú budúcnosť má vládna štvorkoalícia, keďže strane Sieť už zostávajú iba dvaja poslanci v parlamente – bývalý predseda Radoslav Procházka a Alena Bašistová. Ak Most-Híd prijme do poslaneckého klubu päť odídencov zo Siete, môže sa veľmi ľahko stať, že Sieť vypadne z koalície, ktorá sa zúži na trojicu Smeru, SNS a Mostu. O ďalšom postupe zo strany Mostu-Híd sa rozhodne dnes večer na predsedníctve strany, ktoré bude rokovať s päticou spomínaných poslancov (informáciu priniesol Denník N).

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite