Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lipšic: Nie je to Dankov podpis, podávame trestné oznámenie

.robert Barca .slovensko

Za sfalšovanie podpisu Andreja Danka na verejnej listine podávajú opoziční poslanci trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Lipšic: Nie je to Dankov podpis, podávame trestné oznámenie Marko Erd/SITA Predseda Andrej Danko so svojím podpredsedom Andrejom Hrnčiarom si za pár mesiacov v najvyššej politike vybudovali dobré (pracovné) vzťahy.

daniel Lipšic, Veronika Remišová a Igor Matovič podávajú trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za údajne sfalšovaný podpis predsedu parlamentu Andreja Danka.

Oznámili to opoziční poslanci na tlačovej konferencii v Bratislave. Podľa nich bol podpis na poverení na zastupovanie šéfa NR SR podpredsedom parlamentu Andrejom Hrnčiarom (Sieť), ktoré ukázal na schôdzi k odvolávaniu premiéra Roberta Fica 8. júla, sfalšovaný. Ako dnes povedal Lipšic, minimálne podľa dvoch znalcov z oblasti grafológie ide o podpis inej osoby. Predseda parlamentu touto listinou prenáša ústavné kompetencie, ktoré sú mimoriadne významné, na nižšie postavenú osobu. To by ale poverenie muselo mať jeho vlastnoručný podpis.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite