Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anton Hrnko: Posledný rodoľub našich čias

.andrej Bán .slovensko

Založil SNS, potom z nej kvôli Slotovi odišiel, aby viedol odbor NATO na ministerstve obrany. Dnes vedie v drese SNS opäť svoj boj. Národný, teda svätý.

Anton Hrnko: Posledný rodoľub našich čias Marko Erd/SITA

minulý týždeň sa na Slovensku nezačal práve nudne. Všeobecné obveselenie popri Kaliňákovom Bašternákovi zabezpečil aj nespravodlivo opomínaný poslanec, podpredseda a nepochybne ideológ koaličnej SNS Anton Hrnko (61). Nešlo o nič menej ako o médiá, presnejšie o verejnoprávnu RTVS. Na pozadí sporu o výšku koncesionárskych poplatkov a spôsob financovania prišiel Hrnko s argumentmi o potrebe „skutočnej slovenskej a národnej verejnoprávnej inštitúcie“. Taktiež volá po „vyváženom politickom spravodajstve, v ktorom nedostávajú hlas úplne okrajové, ale „politicky korektné“ skupiny, pričom hlas verejnosti je ignorovaný“.

Čo mal presne poslanec na mysli, to nám doteraz neprezradil. No v prvom väčšom rozhovore po tomto extempore, ktoré vyprovokovalo ministra kultúry Mareka Maďariča až pohrozením demisiou, Hrnko pre HN hovorí, že ministrova reakcia bola unáhlená. A na adresu nemenovaných „politicky korektných skupiniek“ dodáva: „A tieto nezávislé, ktoré reprezentujú úplne okrajové skupiny obyvateľstva a dokonca sú platené zo zahraničných zdrojov, majú jediný monopol, keď príde verejnoprávna inštitúcia a dá im mikrofón, aby sa vyjadrili k nejakej veci.“

Poslanec SNS Anton Hrnko volá po „skutočnej slovenskej a národnej verejnoprávnej inštitúcii“.

O skupinkách platených zo zahraničia hovorili už blahej pamäti Mečiar aj Fico. Pristavme sa však pri jednom z početných Hrnkových blogov, kde je konkrétnejší.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite