Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rajtárovho asistenta zatkli kvôli Kaliňákovým účtom

.robert Barca .slovensko

Asistent poslanca zo SaS bol zatknutý, lebo si mal pozerať transakcie na Kaliňákovom účte. Tomu mal poslať 260-tisíc priamo Bašternák.

Rajtárovho asistenta zatkli kvôli Kaliňákovým účtom Marek Mrviš/SITA

filip Rybanič, asistent poslanca Jozefa Rajtára z SaS, je zamestnaný v Tatra Banke. Národná kriminálna agentúra ho zadržala v piatok popoludní. Mal si totiž vďaka svojmu prístupu pozrieť transakcie na účtoch Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka. Informáciu priniesol Denník N.

Objavené transakcie poukazujú na to, že Robert Kaliňák osobne mal v roku 2014 obdržať dve platby od spoločnosti B.A. Haus, ktorej konateľom bol do r. 2013 práve podnikateľ Ladislav Bašternák. „V čase policajného vyšetrovania Bašternákových vratiek DPH, ho vo funkcii konateľa vystriedal Marek Turčan. Ten kedysi pracoval s Kaliňákom v advokátskej kancelárii a stále podniká s Bašternákom. Kaliňák mal obdržať spolu 260-tisíc eur ako splátku pôžičky. Poslednú platbu obdržal 2. mája tento rok,“ píše Monika Tódová z Denníka N. Z údajov vyplýva, že podobné prevody mal v minulosti aj exminister financií a dopravy Ján Počiatek. Peniaze mu chodili na účet práve v čase, keď bol vo firme Bašternák. Závažnosť týchto informácií môže mať vážne politické dopady, okolnosti ich nadobudnutia zostávajú nateraz otázne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite