Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda chce viac našich peňazí!

.ján Oravec .slovensko

Zvýšenie koncesionárskych poplatkov dnes vráža klin do inak jednotnej koalície. Maďarič je pripravený odstúpiť, pokiaľ zostanú na úrovni 4,64 eur. Prečo je zvýšenie číry nezmysel?

Vláda chce viac našich peňazí! Marián Peiger/SITA

čelíme návrhu na výrazné zvýšenie úhrad za služby televízie a rozhlasu. Sme v tom všetci rovnako. Občania i podnikatelia. A to nie raz, ale hneď dvojnásobne.

Jedni aj druhí platíme dane, z ktorých potom vláda dotuje časť rozpočtu RTVS. A zároveň jedni aj druhí platíme úhrady, ktoré sa vžili pod nepresným označením „koncesionárske poplatky“. Už len spôsob ich výpočtu je totiž všetko, len nie korektný. Od čias schválenia tzv. „zástrčkového“ zákona ich navyše platia všetci tí občania, ktorí platia elektrinu, bez ohľadu na to, či vôbec vedia o existencii programu RTVS. A poplatky platia tiež všetky firmy a všetci podnikatelia, ktorí zamestnávajú aspoň troch zamestnancov. Znovu bez ohľadu na sledovanie programu RTVS.

Vo svojom Programovom vyhlásení vláda zahmlila zámer výrazne zvýšiť koncesie rečami o poskytnutí „stabilného“ a „primeraného“ finančného zabezpečenia RTVS prostredníctvom „optimalizácie“ výšky úhrady.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite