Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kto v parlamente prekvapil?

.michal Magušin .slovensko

Ak ste nestihli sledovať vystúpenia poslancov na druhej parlamentnej schôdzi, prišli ste o veľa. Nechýbala poetickosť, latinčina, historické exkurzy a nekontrolované emócie.

Kto v parlamente prekvapil? Marek Mrviš/SITA 23. marec 2016, Bratislava: Poslanec Milan Krajniak skladá poslanecký sľub, pri ktorom sa netradične poklonil.

špecifickú atmosféru schôdze výrazne ovplyvnili udalosti, ktoré priamo nesúviseli s rozpravou v parlamente. Premiér Fico bol s vážnymi problémami v nemocnici a žezlo prevzal korunný princ Pellegrini. Zdravie pritom zrádza aj šéfa NR SR Andreja Danka. Ulicami zároveň opäť pochodovali tisíce učiteľov. A do tohto mixu verejného diania teda rečnili v parlamente každý deň novopečení poslanci. Pre zjednodušenie sa prejavy dajú vtesnať do troch škatuliek – protikorupčníkov, expertov a aktivistov. Niektoré sa zaradiť jednoducho nedajú.

je to zdrap papiera

Prejav poslanca Lipšica (OľaNO - NOVA) hneď v prvý deň schôdze sa začal prestrelkou s Andrejom Dankom (SNS). „Hrubo zneužívate, hrubo zneužívate...“ tvrdil šéf parlamentu, keď bývalý minister vnútra nezačal hovoriť o Programovom vyhlásení vlády, ale o nedávnych kauzách. Lipšic sa nedal a povedal všetko, čo chcel. O kauze Bašternák, o prípade podvodov na DPH v kauze Chovanec aj o šokujúcom zrušení obvinení v prípade piešťanského CT. „Ale ako povedal raz – a budem ho parafrázovať – minister Churchill, keď ten kalich pomsty pijete až do úplného dna, tak už potom nie je až taký sladký, už je skôr horký. A myslím, že horký nakoniec bude,“ pohrozil Lipšic. Jeho kolega Matovič si svojím vystúpením dokázal znepriateliť Danka a pochovať vzťah s Bugárom (Most), ale aj jeho vystúpenie k Programovému vyhláseniu vlády, prešpikované slovami ako zradca a zlodej, bolo zamerané najmä na korupciu.

„Prejavy sa dajú vtesnať do troch škatuliek – protikorupčníkov, expertov a aktivistov. Niektoré sa však zaradiť jednoducho nedajú.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite