Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Petra Zajaca: Opozícia

.peter Zajac .slovensko

Tretia vláda Roberta Fica je v podstate rovnaká ako predošlé. Prvý raz po roku 1989 však znamená spoločnú vládu autokratických, nacionalistických a demokratických síl.

Pod lupou Petra Zajaca: Opozícia Matúš Zajac

sieť a MOST/HID sa vstupom do vládnej koalície stali Ficovými vazalmi. Smer, vyfutrovaný SNS, si bude robiť zo slabej Siete a Mostu-Hídu trhací kalendár. Ich prípadný vzdor zmietne Fico zo stola vyhrážkou predčasných volieb, a to si ani jedna z oboch strán nebude môcť dovoliť. Ak niekto naozaj rozhodne o predčasných voľbách a ich čase, nebudú to oni, ale Robert Fico.

Možno oprávnene predpokladať, že na budovaní štátneho kapitalizmu za účasti vybraných veľkopodnikateľských skupín sa nič okrem ich portfólia nezmení. Predstava, že štátny úradník, slúžiaci na Ministerstve školstva fakticky všetkým ponovembrovým vládam, môže urobiť vo vzdelávaní hlboké zmeny, je iluzórna.

„Zaoberať sa naďalej rýchlosťou vzniku vlády a jej zložením nemá veľký zmysel. Pre voliča sa stáva kľúčovou otázkou opozičná politika.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite