Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Záborská: KDH má už len jednu šancu

.michal Magušin .slovensko

Spomína sa ako možná líderka zmeny v Kresťanskodemokratickom hnutí, ktoré spoluzakladal jej otec Anton Neuwirth. Je ochotná dočasne viesť hnutie a naštartovať vnútornú diskusiu.

Záborská: KDH má už len jednu šancu Diana Černáková/SITA Annu Záborskú v radoch KDH rešpektujú, v Európskom parlamente má významné postavenie už dvanásť rokov.

ako si vysvetľujete, že KDH zostalo mimo parlamentu? Vnímate v celom tomto dianí aj osobnú zodpovednosť?

Tých príčin je viac a najprv by sme o nich mali diskutovať v strane. Ja sama zodpovedám najmä za výsledok tých volieb, v ktorých som kandidovala. Pred dvomi rokmi som pri historicky najnižšej účasti v eurovoľbách získala približne toľko preferenčných hlasov, koľko teraz dostal predseda KDH. Na zasadnutiach Predsedníctva KDH som bola často kritická, ale väčšina mala iné predstavy.

myslíte si, že pozvať na kandidátku ľudí ako Michalčík, Grey, Ocilková či Čaučík bolo pre stranu prínosom?

Som veľmi rada, že boli na našej kandidátke. Renáta aj Eva sú dlhoročnými aktívnymi členkami KDH a dúfam, že aj zvyšní traja si výsledok volieb vyhodnotia ako výzvu zapojiť sa do generačnej aj myšlienkovej obnovy hnutia. Niektorí hovoria, že priniesli do KDH nové hlasy, ale je rovnako možné, že ich krúžky sú hlasy voličov, ktorí aj doteraz volili KDH. Ja si myslím, že skôr nejakých našich voličov presvedčili, aby ešte zostali pri KDH, než že by priniesli úplne nových.

má podľa vás KDH šancu zreformovať sa? Ak áno, akým spôsobom a kto by túto zmenu mohol priniesť?

Som presvedčená, že áno.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite