Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Utečenci SaS výrazne nepomohli

.michal Magušin .slovensko

Richard Sulík vedie SaS do volieb so silným ekonomickým programom. Dlhodobo, i keď tesne, sa drží nad päťpercentnou podporou.

Utečenci SaS výrazne nepomohli Matúš Zajac Richard Sulík tvrdí, že o utečencoch hovorí z presvedčenia, nie v snahe získať nových voličov.

Neľutujete, že padla Radičovej vláda? Vy bývate tradične označovaný za pôvodcu tohto pádu.

Jasné, že mi to je ľúto, ale tá vláda by padla tak či tak. Dzurinda šil do Radičovej od začiatku a išiel po nej ako po údenom. Ak by sme pri eurovale ustúpili, bolo by po SaS. A ja by som mohol chodiť po kanáloch za to, že som pred voľbami povedal, že nepôjde ani cent do Grécka, a potom by som súhlasil s 1,2 miliardy eur. Ľutujem len to, že sme neodišli z hlasovania.

Ako vzhľadom na túto skúsenosť z veľkej koalície vnímate možnosť, že po marcových voľbách by vznikla koalícia zložená možno aj z piatich strán?

O to sa primárne snažíme. O pravicovú reformnú vládu. Museli by sme však urobiť rozumné dohody a dodržiavať ich. Viem si to predstaviť.

Aj s Igorom Matovičom? Nebol aj on veľký problém Radičovej koalície?

Áno, ale aj on sa učí, zreje. Ale zamýšľať sa budem nad tým vtedy, keď budem mať na stole volebné výsledky.

„Kto má právo hovoriť, čo je liberálne? Typickí západní liberáli? Oni hovoria, čo považujú za liberálne, ja zas to, čo považujem za také ja.“

Vaša strana je partia s viacerými skupinami: jednou je váš tím, špecifická jednotka Martin Poliačik, iná je Lucia Nicholsonová či Jozef Mihál, ľudia z OKS. Dokonca si robia samostatne kampaň. Nie ste príliš nejednotní?

Sme strana, ktorá je tolerantná k iným názorom. SaS-ku to podľa mňa ešte posilňuje: títo kolegovia získavajú iných voličov, ktorých by som napríklad ja asi nezískal.

Tolerujete všetky názory?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite