Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nedeľa trinásteho – zlý deň Angely Merkelovej

.marína Gálisová .slovensko

Trinásteho marca bude nedeľa, nie piatok. Nemeckej kancelárke môže aj tak priniesť smolu. Tri spolkové krajiny v ten deň povedia, čo si o Mutti Merkel myslia, a nebude to príjemné.

Nedeľa trinásteho – zlý deň Angely Merkelovej Francois Walschaerts Angela Merkelová cestou na bruselský summit o zotrvaní Veľkej Británie v rámci Európskej únie.

sama Merkelová priznáva, že sa pohybuje na tenkom ľade: „Už medzinárodná finančná kríza bola veľkou výzvou, a tú sme dobre zvládli. Lenže táto kríza je iná. Prichádzajú k nám ľudia s iným kultúrnym pozadím... a tunajší ľudia sa pýtajú, čo to spôsobí našej krajine,“ vyjadrila sa nemecká kancelárka. Pripustila, že je to najväčšia výzva, akú vo svojom úrade za desaťročie zažila. Len za minulý rok prišlo do Nemecka vyše milióna uchádzačov o azyl a nevyzerá to, že ich bude výrazne menej.

Angela Merkel presviedča európskych partnerov, že riešenie treba nájsť spoločne. Väčšinou naráža na hluché uši.

Zoči-voči tejto výzve je Angela Merkel čoraz osamelejšia. Vždy bola veľa ochotná obetovať pre jednotu Európy, a tá sa jej rozpadá pred očami. Rakúsko obmedzilo počet migrantov, ktorých vpustí na svoje územie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite