Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlyhala politická opozícia?

.redakcia .slovensko

Zdá sa, že na problémy v spoločnosti ukazujú v porovnaní s politickou opozíciou účinnejšie a hlasnejšie rôzne občianske iniciatívy. Znamená to, že politici zlyhali?

Zlyhala politická opozícia? Marko Erd/SITA Pohľad do rokovacej sály parlamentu počas rokovania 58. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 18. november 2015.


Miroslav Beblavý, Sieť

Nestaval by som to protichodne – opozícia proti občianskym iniciatívam. Obe majú svoju hodnotu a navzájom sa v každej normálnej krajine dopĺňajú. Koniec koncov, verejný priestor je len jeden a prísne oddeľovanie „politiky” od „reálnych” ľudí je jeden z najväčších hriechov Slovenska. Za seba a za Sieť si myslím, že na novú stranu s dvoma poslancami sme na problémy, ale aj riešenia poukazovali, ako sa dalo.

„Opozícia vždy pôsobí bezmocne, pretože je bez moci.“

Nikto v zdravotníctve a v školstve neukázal na toľko prešľapov, ani si nevynútil toľko korekcií a odstúpení. Opozícia však vždy pôsobí trochu bezmocne, pretože je bez moci. Pre mňa je dôležitý náš záväzok občanom, že tety Anky, miliónových masérov či sifóny v hodnote dvojtýždňovej mzdy zastavíme, ak dostaneme ich dôveru. Pre mňa nie je vyššia priorita ako strážiť verejné financie, aby sme mohli financovať kvalitné verejné služby a nižšie dane a odvody.


Ondrej Dostál, OKS na kandidátke SaS

Ako kto. A ako v čom. Miro tuto nado mnou dokázal ako opozičný poslanec upozorňovať na prešľapy, prinášať témy aj konkrétne riešenia. Veronika, čo tu s nami vypisuje o kúsok nižšie, dokázala ako blogerka otvoriť vážne kauzy, účinne na ne upriamiť pozornosť a dať dole Ficovho ministra. To nie je málo. Miro je podpredsedom Siete, Veronika jednotkou na kandidátke OĽaNO-NOVA.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite