Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Raňajky sa skončili pred polnocou. Úspešne

.redakcia .slovensko

Samit EÚ o reforme vzťahu medzi Veľkou Britániou a Úniou sa v piatok večer skončil. Obe strany sa dopracovali ku kompromisu, s ktorým súhlasilo všetkých 28 členských štátov.

Raňajky sa skončili pred polnocou. Úspešne Dan Kitwood/AP/SITA 19. február 2016, Brusel: Predseda Európskej rady Donald Tusk s prezidentom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom počas rokovania s Davidom Cameronom.

pôvodne to mali byť iba pokojné anglické raňajky. Manévrovací priestor nebol veľký a obe strany sa mali dohodnúť len na detailoch zmluvy, s ktorou by sa David Cameron vrátil do Londýna. Postupne sa však anglické raňajky menili na brunch, neskôr na obed a večeru. Na očakávanú nedeľnú opekačku však už nedošlo. Obe strany sa krátko pred jedenástou večer dohodli na finálnom znení dohody. Na svojom Twitteri to víťazoslávne oznámil predseda Európskej rady Donald Tusk.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite