Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Má Merkelová poruchu osobnosti?

.andrej Bán .slovensko

Psychiater Joachim Maaz má na túto otázku jasnú odpoveď – áno. Usudzuje tak podľa toho, že kancelárka „tvrdohlavo odmieta zmeny v migračnej politike“. A údajne trpí narcizmom.

Má Merkelová poruchu osobnosti? TOBIAS SCHWARZ/AFP/profimedia Október 2014: Angela Merkel počas prejavu v nemeckom Bundestagu.

no nielen to. Podľa doktora Maaza (jeho zistenia uverejnili aj portály Lidovky či Pravda) kancelárka stratila kontakt s realitou, má nízke sebavedomie a čoskoro sa zrúti. Keďže o doktorovi Maazovi a jeho duševnom zdraví vieme menej ako o kancelárke, nemôžeme vylúčiť prvé a najpravdepodobnejšie vysvetlenie: chcel sa presláviť, zviditeľniť a svoj vlastný narcizmus maskuje narcizmom Angely Merkelovej. Akokoľvek, je to smutné. Aj ak má doktor pravdu, aj ak ju nemá. Vysoko pravdepodobne ju ale nemá.

O čo ide? Narcizmus je pomerne častá osobnostná porucha, ktorá sa prejavuje tak, že človek, ktorý ňou trpí, má dlhodobý neprimeraný pocit vlastnej dôležitosti, výnimočnosti a nadradenosti nad druhými. Zjednodušene, je extrémne sebavedomý a sebapresadzujúci. Ruku na srdce, to sme v rôznej miere takmer všetci. A u politikov sa to akosi očakáva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite