Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Za smrťou Litvinenka bol pravdepodobne Putin

.redakcia .slovensko

Dlho očakávané zverejnenie správy o vyšetrovaní smrti bývalého ruského špióna Alexandra Litvinenka potvrdilo predchádzajúce dohady. Za jeho smrťou je vraj Kremeľ.

Za smrťou Litvinenka bol pravdepodobne Putin Alexei Druzhinin/Sputnik/SITA Operácia FSB, ktorej cieľom bolo zabiť Litvinenka, bola pravdepodobne schválená aj Vladimírom Putinom.

o objednávateľoch vraždy bývalého ruského špióna, ktorý sa stal krátko pred smrťou britským občanom, sa rozprávalo už od jeho smrti v roku 2006. Na oficiálnu správu z vyšetrovania, bez ktorej britské autority odmietali konať, sa však čakalo takmer desať rokov. Dnes je konečne na svete a hovorí jasne: „Operácia FSB, ktorej cieľom bolo zabiť Litvinenka, bola pravdepodobne schválená pánom Patruševom (šef ruskej tajnej služby FSB - pozn. red.), ako i pánom Putinom.“ Patrušev patrí k úzkej skupine ľudí, ktorí majú k Putinovi blízko - v roku 1999 ho práve on nahradil v čele FSB.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite