Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ms. Clinton a jej prvé víťazstvo

.juraj Kušnierik .slovensko

Prvú televíznu debatu majú za sebou už aj americkí demokrati. Od republikánskej debaty sa líšila vo všetkom. Jednoznačnou víťazkou bola Hillary Clinton.

Ms. Clinton a jej prvé víťazstvo John Locher/AP/SITA Las Vegas: Hillary Clinton počas debaty demokratických knadidátov na prezidentksú nomináciu.

dobre to tí Američania vymysleli. Do volieb prezidenta USA zostáva viac než rok, no už teraz sa je na čo pozerať, je čo čítať, je o čom debatovať. A to svojich nominantov vyberajú len dve strany.

Vyberajú ich však v “priamom prenose”, čo v krajine známej okrem iného aj Hollywoodom znamená viac než rok kvalitnej zábavy, ovšem s dôležitým presahom do života zúčastnených aktérov aj nadšených divákov. A nielen amerických.

Po republikánskej televíznej debate sa pred divákov televízie CNN postavili kandidáti na prezidentskú nomináciu Demokratickej strany. Kým sa pozrieme, ako ju hodnotili americké médiá treba povedať, že debata vo veľkej sále jedného z hotelov v Las Vegas sa od tej republikánskej v kalifornskej Knižnici Ronalda Reagana líšila takmer vo všetkom.

Pani Hillary vyhrala na celej čiare, alebo – ako napísali v magazíne Politico “by a landslide.”

V prvom rade sa jej zúčastnilo len 5 kandidátov (republikánov bolo 15). Okrem toho v demokratickej pätici chýbal exot ako Donald Trump.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite