Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zachraňuje Putin Sýriu či Rusko?

.eva Čobejová .slovensko

Čo povedal Putin v OSN? Bol emotívnejší ako Chruščov? Ruské médiá netrpezlivo čakajú, čo pre nich ruský líder v Amerike vybavil.

Zachraňuje Putin Sýriu či Rusko? Loey Felipe/TASS/profimedia Ruský prezident prednášal v OSN. Ruský komentár poukázal na jeho sebaistý tón „sovietskeho typu".

Putin zachráni svet na náš účet, taká bola prvá emotívna reakcia mladej ruskej novinárky na vystúpenie Vladimíra Putina na pôde OSN. Ruský prezident v ňom navrhol vytvorenie rozsiahlej antiteroristickej koalície proti Islamskému štátu. Ruské médiá netrpezlivo čakajú na výsledky Putinových rokovaní v New Yorku a v pozoruhodnej zhode – opozičné aj provládne médiá – dúfajú, že vzťahy medzi Ruskom a USA sa zlepšia.

Tvrdenie, že Putin zachraňuje svet na úkor Rusov, zverejnila na stránke opozičného Echa Moskvy novinárka Karina Orlova, ktorá už aj volá po národných protestoch pod heslom: Nie vojne v Sýrii, nie druhý Afganistan! Ale väčšina novinárskych reakcií nie je až taká emotívna.

„Malašenka znepokojil sebaistý tón ,sovietskeho typu´, ktorý Putin zvolil. Bol to tón akejsi konečnej pravdy."

Expert moskovského Carnegie Centra Alexej Malašenko píše na stránkach Echa Moskvy o svojich prvých dojmoch z Putinovho vystúpenia. Zaujal ho napríklad tón, ktorým Putin svoj prejav prednášal. Putin našťastie nepôsobil v OSN tak hystericky ako kedysi Chruščov, to si všimlo viacero komentátorov.

Ale Malašenka znepokojil sebaistý tón „sovietskeho typu“, ktorý Putin zvolil. Bol to tón akejsi konečnej pravdy. Teda všetci ste sa mýlili, my vieme, ako to je a čo treba robiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite