Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bush proti Trumpovi, Trump bez tromfu

.juraj Kušnierik .slovensko

Druhé kolo televíznej diskusie republikánskych prezidentských nominantov bolo na CNN, trvalo viac než štyri hodiny a okamžite zaplnilo prvé strany amerických novín.

Bush proti Trumpovi, Trump bez tromfu Mark J. Terrill/AP/SITA Donald Trump a Jeb Bush počas debaty v kalifornskom Simi Valley. Reaganov Air Force One v pozadí.

nech už Američania robia čokoľvek, vždy to je trochu pompézne, trochu napínavé, pomerne zábavné, málokedy nudné, nikdy tomu nechýba pátos a občas sa to obtrie o gýč. Tak to bolo aj počas druhej televíznej debaty republikánskych nominantov na amerického prezidenta. Konala sa v Knižnici Ronalda Reagana v kalifornskom Simi Valley. Hoci bolo v sále prítomných len niekoľko stoviek divákov, išlo o spektakulárnu záležitosť. Pódium, na ktorom stáli nominanti za svojimi pultíkmi bolo postavené pred Reaganovým Airforce One, teda lietadlom, ktoré bolo jeho pracovňou aj dočasným domovom, keď sa presúval po svete. Vďaka televízii CNN, ktorá debatu vysielala naživo, oslovovali nominanti milióny ľudí na celom svete.

Tí, ktorí neboli pri televízore, mohli sledovať diskusiu naživo komentovanú poprednými redaktormi na stránkach denníkov The New York Times, Washington Post či Boston Globe.

Nominantov je pätnásť a rozdelení boli do dvoch nerovnako veľkých skupín. Najprv prišli na pódium poslední štyria nominanti podľa prieskumov preferencií, čiže Lindsay Graham, Rick Santorum, George Pataki a Bobby Jindal. Podľa denníka Washington Post bol najvýraznejší spomedzi nich Lindsay Graham.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite