Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Majú slovenskí demokrati samovražedné sklony?

.juraj Petrovič .názory

Hovorí sa, že demokracia vyznáva hodnoty, ktoré tým, ktorí ju chcú zničiť, veľmi v jej ničení pomáhajú. Na Slovensku sme ale svedkami toho, že demokraciu v priamom prenose likvidujú ľudia, považovaní za demokratických politikov.

Juraj Petrovič

a teraz nemám na mysli Igora Matoviča ani Borisa Kollára. Obaja majú asi tak ďaleko od demokratického politika, ako mám ja od neurochirurga. Vedia o demokracii rozprávať, dokonca aj imitovať niektoré prejavy skutočného demokrata, ale keď príde na lámanie chleba, tak je pre nich demokracia len prostriedkom k získaniu a udržaniu moci. V tom sú úplne rovnakí, ako Fico, Danko, Pellegrini, Uhrík, či Kotleba. Možno nemajú tak zlé úmysly a ide im „len“ o moc, slávu, prípadne biznis. Dopady na spoločnosť sú ale rovnako ničivé.

Problémom je tá takzvane slušnejšia časť politického spektra. Richard Sulík napríklad opäť raz premeškal príležitosť mlčať a vyjadril sa, že sa mu, rovnako ako Ficovi, nepáči kampaň NATO na podporu Ukrajiny. Prosím?! V diskusii s Ficom s ním Sulík v hocičom súhlasí? Človek, ktorý vyhlasuje, že už je politický mazák a nerobí začiatočnícke chyby sa v predvolebnej kampani, počas diskusného duelu s najväčším oponentom, správa ako amatérsky zelenáč? A to zámerne ignorujem fakt, že ak je Sulík proatlantický politik, mal by byť všetkými desiatimi za kampaň, ktorá má slovenských voličov presviedčať, že podpora Ukrajiny je správna vec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite