Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ob-ža-lo-va-ný

.marína Gálisová .názory

Štefan Harabin bol obžalovaný za svoj status, ktorým na sociálnych sieťach schvaľoval ruskú inváziu na Ukrajinu. A keďže sa sociálne siete hemžia aj jeho obhajcami, pre istotu sa spýtajme: Je sloboda slova hlásať, že Putin má právo vraždiť Ukrajincov?

Marína Gálisová

o čo presne ide? O toto.

„Urobil by som presne to isté čo Putin v súvislosti s udalosťami na Ukrajine,“ napísal deň po invázii Harabin na sociálnej sieti. A neskôr dokonca zduplikoval: „Na výrok, ktorý som napísal, som hrdý a kedykoľvek by som ho zopakoval. Je nesporné, že Putin a Ruská federácia postupovala v súlade s medzinárodným právom. Nemôže byť agresorom.“

Hoci sa roky počítam k obhajcom slobody slova, nemám s Harabinovou obžalobou najmenší problém. Napísať počas ruskej invázie na Ukrajinu, keď tam Putinove vojská vraždia, znásilňujú, unášajú deti a zrovnávajú so zemou celé mestá, že Putin má na takéto konanie právo, je totiž zverstvo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite