Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Keď sa putinofili hádžu o zem

.marína Gálisová .názory

Už som tu nie tak dávno písala o tom, že reálne veľká časť rusofilov na Slovensku nemá vôbec predstavu, ako to v Rusku vyzerá. Ale trošku sa poopravím. Oni tú predstavu do istej miery majú. Stačí sa pozrieť na to, koľko ich do Ruska ozaj túži odísť za prácou a novým životom.

Marína Gálisová

hlasovanie nohami patrí v slobodnej spoločnosti k hlavným znakom, či ľudia myslia svoje ponosy a chvály skutočne vážne. Ak majú možnosť sa niekam presunúť, pracovať tam a zariadiť si tam život, a ak to miesto, kam by sa presunúť mohli, považujú za dostatočne príťažlivé, tak tam skrátka idú. A keď to miesto, kam by mohli odísť, za dostatočne príťažlivé nepovažujú, tak tam neodídu. Bez ohľadu na to, čo o ňom hovoria.

Slovensko má v tomto regióne a zrejme aj v Európe nadpriemerne vysoký počet rusofilov – ak vyjdeme z prieskumu, ktorého výsledky zverejnil Globsec a ktoré indikujú, že pomaly každý tretí spomedzi našich spoluobčanov viní za vojnu na Ukrajine Ukrajincov.

Na Facebooku je rusofilných profilov tiež požehnane (skôr prekliato) veľa, a hoci časť z nich tvoria zrejme boty a časť platení kolaboranti, ak, opäť, vyjdeme zo spomínaného prieskumu, musíme uznať, že nezanedbateľnú časť predstavujú živí ľudia, ktorí skrátka majú putinofilné názory.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite