Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini nechce fúkať do Ficovho balónika

.eugen Korda .názory

Prečo nestrašiť a neklamať, keď sa to opláca. V utorok v centrále strany Smer Robert Fico, v prítomnosti svojich podpredsedov a zástupcu Slovenskej národnej strany, oznámil bombastickú správu, ktorá by podľa neho mala otriasť celým Slovenskom.

Eugen Korda

21 ľudí  z rôznych štátnych úradov a mimovládnych organizácií vraj malo v centrálach Európskej únie a NATO organizovať diskreditáciu časti opozície, špeciálne Smeru. Zástupcovia Slovenska tam vraj odovzdali správy o tom, že jeho strana je tou najpodstatnejšou skupinou, ktorá u nás šíri dezinformácie a podporuje hybridnú vojnu a preto žiadali aby EÚ a NATO na Slovensku zasiahli.

V tejto charakteristike podstaty strany Smer Robert Fico celkom výnimočne neklamal.

Lenže v prípade akéhosi spiknutia úradníkov a mimovládiek proti jeho strane do balónika fúkal toľko, až nakoniec musel prasknúť. Prečo? Na seminár o dezinformáciách, ktorý nebol ani utajený a konal sa už jeho druhý ročník, skutočne vycestovala skupina úradníkov. 

Skutočne tam odzneli výroky, podľa ktorých sa mnohí z nich sťažovali na rolu Smeru,  ktorú zohráva pri šírení dezinformácií. Problém je v tom, že Robert Fico, Smer a SNS považujú za diskreditáciu to, ak niekto o nich povie pravdu. Zjavne to pochopil a Peter Pellegrini a odmietol pomôcť predsedovi Smeru fúkať do balónika. Je to dobrá správa.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite